Keramiek en Glazuur is onderdeel van pottenbakkerij De Pottenbakster en is opgericht door Agnes Benders-Musters.

Agnes heeft al ruim 10 jaar ervaring in de keramiekwereld,. De Pottenbakster is opgericht in 2008. Ze is getrouw en heeft 2 kinderen.
Voorheen is ze werkzaam geweest in het voortgezet speciaal onderwijs.Nu heeft ze zich volledig gericht op keramiek. De liefde voor de klei is begonnen bij de eerste kennismaking met het pottenbakken. Ze was meteen verkocht!!

Het maken van potten is een ding, maar het glazuren is ook een vak apart. Ze heeft allerlei soorten glazuur uitgeprobeerd; poederglazuur zowel steengoed als aardewerk, kwastglazuren van diverse merken, eigen glazuren gemaakt op basis van bestaande recepten maar bleef zoekende naar een ideaal glazuur die op verschillende temperaturen en oppervlakte gezet kan worden.

Uiteindelijk is ze in aanraking gekomen met de kwastglazuren van maycocolors.
De basisglazuren kunnen zowel op 1000 als op 1250 graden gestookt worden, zonder dat ze gingen lopen!!
En de meeste felle kleuren bleven bestaan!! Oranje bleef gewoon knal oranje!! En dan ook nog gifvrij en gebruiksvriendelijk.
Kortom haar zoektocht was ten einde en naast het pottenbakvirus nu dan ook een mayco verslaving.. want de combinaties zijn eindeloos!!!

Na een aantal jaren in haar atelier aan huis kinderfeestjes, workshop en cursussen voor volwassenen heeft gegeven, heeft ze de stap genomen om haar atelier op het industrieterrein in Tilburg. Deze goed geoutilleerde ruimte is een droom die voor haar uitkwam. Naast de juiste materialen, nu ook de ruimte om zelf te werken maar ook andere keramisten en cursisten de ruimte te bieden om te genieten van de klei en de glazuren!! Wat is er mooier om de passie voor de keramiek over te dragen aan derden!!

Agnes heeft ook in Amerika de nodige kennis opgedaan, door haar bezoek aan de fabriek van Maycocolors. Naast een bezoek en classes bij Maycocolors heeft ze ook een aantal contemperary studios en pottenbakkerijen bezocht. Deze nieuwe ervaringen en technieken neemt ze mee in haar begeleiding en uitleg glazuren en glazuurtechnieken.

We streven ernaar om naast goede producten ook de kennis over het gebruik van de glazuren en de technieken over te dragen. Zodat instellingen, keramisten en pottenbakkers kunnen genieten van deze wonderglazuren!!
Alle producten worden eerst door ons getest. alvorens ze aan ons assortiment worden toegevoegd.

Ondanks het grote assortiment van mayco vinden we persoonlijk dat er een aantal kleuren/ producten ontbreken. De aanvulling van deze producten hebben we uit verschillende andere merken gehaald. Waaronder vb Botz, Duncan en een aantal poederglazuren en hulpstoffen van Keramikos. Zo hopen we voor u een compleet assortiment aan te bieden.

Alle glazuren die we op voorraad hebben, testen we eerst zelf om er zeker van te zijn dat de producten die we verkopen goed zijn en aan onze hoge eisen voldoen. We informeren u graag over de verschillende glazuurlijnen, eigenschappen en stooktemperaturen, zodat u de producten ook optimaal kunt gebruiken. In onze atelierwinkel hebben we kleurvoorbeelden en kunnen we u op maat advies geven. Is de afstand van de atelierwinkel te groot, geen nood want ook online adviseren we u graag.

Naast verkoop van glazuren hebben we ook een grote diversiteit aan silkscreens en gereedschappen. Een van onze nieuwste gereedschaplijnen zijn de Xiemtools. Alle erg degelijke gereedschappen en ergonomisch verantwoord. Daarnaast ook nog gemaakt in vrolijke kleuren!