Stroke and Coats Mayco

Stroke & coat is samen met de Foundation de meest veelzijdige, gebruiksvriendelijke en gifvrij glazuur op de markt. Het is te gebruiken op serviesgoed.

GEBRUIK
Zet één laag voor een transparant effect en drie lagen voor een dekkend resultaat. Zelfs lichte kleuren geven een dekkend resultaat op donkere kleuren. Je kunt de kleuren in elkaar laten overvloeien.

TEMPERATUUR VOOR HET BAKKEN
Terwijl de meeste glazuren op de markt gevoelig zijn voor temperatuurafwijkingen, is de Stroke & coat veelzijdig bruikbaar.
Stroke & coat kan van 1000 tot 1250° gebakken worden.
Alle kleuren zijn compatible met luster glazuren. Stroke & coat werkt ook voor de raku techniek. Het is niet nodig verschillende tinten apart te bakken, de kleuren beïnvloeden elkaar niet. Zo simpel is het !

BETROUWBARE KLEUREN
Bijna alle kleuren kunnen meermaals gebakken worden zonder dat de kleuren vervagen of veranderen.
Goed te weten dat Stroke & coat zo’n behandeling weerstaat.

GLANZEND EINDRESULTAAT
Als je stroke & coat twee of drie lagen aanbrengt, geeft dit al een glanzend effect.
Ondanks dat het een glanzend effect geeft, kun je je werk nog afwerken met een transparante glazuur zodat je een egale eindlaag krijgt. Ook krijgen de delen die je dan niet hebt voorzien met stroke and coat een glanzend eindresulaat!!
Tussendoor hoef je niet te stoken; alles kan in 1 keer afgebakken worden!!!

KLEI
Het is niet nodig verschillende glazuren te kopen voor de verschillende kleisoorten. Gebruik stroke & coat op greenware, biscuit, aardewerk of steengoed.

GEBRUIK STROKE & COAT SAMEN MET ANDERE MAYCO GLAZUREN
Je kunt stroke & coat mengen met elke andere niet-giftige glazuren en creër zo speciale effecten. Zet ze op elk niet-vloeiende glazuur.